Skip het menu

Twan Boot

Ooit heeft Argo hun gebouw opgeofferd voor de verdediging van de Grebbedijk en van Nederland. “Om de roeiboten tijdens de Tweede Wereldoorlog te redden heeft Argo als oplossing enkele boten ingegraven in de dijk”, toch wel een bijzonder verhaal vindt de voorzitter.

En nog steeds wordt de haven aan de Grebbedijk intensief gebruikt. Op een doordeweekse dag functioneert de Grebbedijk als kantoor voor het bestuur, als plek voor onderhoud aan de roeiboten, als startpunt voor trainingen en als clubhuis voor leden. Bij mooi weer zijn altijd roeiers te vinden op de Nederrijn. Spitsuur is het om 17.00 uur dan gaan de coachboten het water op en worden in shifts van 1,5 uur trainingen gegeven.

Daarnaast is recreëren op de dijk niet weg te denken. “Samen één keer per week eten of in de zomermaanden een lekker biertje van de tap drinken, hoort er ook bij”, vertelt Boot, “behalve de fanatiekelingen, die mogen geen alcohol." De voorzitter legt ook uit dat de dijkversterking ook kansen biedt voor het roeiwater, “we zitten momenteel dicht op het hoogwater en we beseffen maar al te goed dat er iets moet gebeuren met de dijk voor de veiligheid."