Skip het menu

Digitale toegankelijkheid

Het doel van de richtlijnen voor toegankelijkheid is dat websites waarneembaar, bedienbaar, begrijpelijk en robuust zijn voor iedereen. Dat betekent vooral het volgende:

  • de webpagina’s zijn zo geschreven dat zoveel mogelijk mensen begrijpen wat er staat;
  • video’s voldoen aan de toegankelijkheidsrichtlijnen, zodat mensen met een visuele of taalbeperking ze ook kunnen bekijken;
  • de website is met elke computer, tablet of smartphone te gebruiken.

Toegankelijkheidsverklaring

Status toegankelijkheidslabel van Grebbedijk. Volg de link voor de volledige toegankelijkheidsverklaring.

Nalevingsstatus

De webformulieren voldoen aan de toegankelijkheidsrichtlijnen. De digitale toegankelijkheidsrichtlijnen stellen hoge eisen aan pdf-bestanden. Een groot deel van de pdf-documenten die op de website staan, is niet toegankelijk. Wij werken eraan om alle pdf-bestanden toegankelijk te maken. Een onafhankelijke partij controleert de website op toegankelijkheid (verklaring (pdf, 1,1 MB)). De streefdatum, waarop de website volledig zal voldoen is 1 januari 2025.

Feedback en contactgegevens

Sommige content is nog niet digitaal toegankelijk. We bieden de mogelijkheid om deze content op verzoek toegankelijk(er) te maken. Loop je tegen een probleem met toegankelijkheid aan? Of heb je een vraag of opmerking over toegankelijkheid? Geef het aan ons door via grebbedijk@vallei-veluwe.nl. Vermeld de link naar de pagina waar je het probleem bent tegengekomen. Binnen 5 werkdagen krijgt u een ontvangstbevestiging. We informeren u over de voortgang en de uitkomst. Binnen 3 weken is uw verzoek afgehandeld.

Meer informatie

Op de website Digitoegankelijk staat meer informatie over digitale toegankelijkheid.

Handhavingsprocedure

Ben je niet tevreden met de manier waarop je klacht is behandeld? Of hebben we niet op tijd gereageerd? Dan kan je contact opnemen met de Nationale Ombudsman.