Het Hoornwerk in de Podcast ‘Verborgen in het volle zicht’

In de nieuwe podcast serie ‘Verborgen in het volle zicht’ onderzoekt Simon Heijmans (bekend van de populaire podcast Brand in het landhuis) bijzondere plekken in Nederland die je zo voorbij zou kunnen rijden, maar waar iets staat te gebeuren. In de podcast van 3 september zijn technisch manager Marten Hoeksema en omgevingsmanager Lucy Afman te horen over Het Hoornwerk gelegen aan de voet van de Grebbedijk.

In ons dijkverzwaringsproject de Grebbedijk is een speciale rol weggelegd voor een oud verdedigingswerk: Het Hoornwerk. Dit oude verdedigingswerk is gelegen aan de voet van de Grebbedijk. Alle plekken in deze podcasts hebben een bijzondere betekenis, want we beschouwen ze als erfgoed. Tegelijkertijd worden ze blootgesteld aan klimaatverandering, zoals droogte of hevige regenval, krimp en soms juist enorme groei. De podcast is gemaakt in opdracht van de Erfgoed Deal, een samenwerking van dertien partners die zich richt op de betekenis en de toekomst van erfgoed in een veranderend Nederland.

Wil je de podcast ‘Verborgen in het volle zicht’ beluisteren? Dat kan gratis op alle podcastkanalen. (Op de website van de Erfgoeddeal of zoek in jouw podcastapp op “Verborgen in het volle zicht”).